Welkom op deze site.
In aanloop naar de Openingsrede op 23.10.2020 deel ik hier graag met u allerhande zaken waarmee ik hoop dat u zich een beetje kunt “inlezen”.

Tegelijk nodig ik u graag uit om mij te informeren!

Wat is voor u in de crisis die ons teistert, het meest opvallend, zowel positief als negatief. Wat heeft u zelf geleerd in en uit de lockdown? Wat zijn de zaken die u daaruit meeneemt voor de toekomst?

En trouwens, hoe ziet u die toekomst? Wat is uw beeld van de situatie binnen 6 maand, of 12 maand. Hoe voelt u zich daarbij en wat zijn uw voornemens? Of: wat denkt u van de stelling dat de crisis te kort was?

Ik lees het graag en wie weet starten we nadien een interessante gedachtenwisseling.

Alvast dank, veel leesgenot en tot 23.10.2020.

Hoe meer we het oneens zijn over innovatie, hoe beter!

Hoe meer we het oneens zijn over innovatie, hoe beter!

Is dat niet wat tegenstrijdig? Neen, zo blijkt.

In een studie waar studenten werd gevraagd een moordmysterie op te lossen, voelden de ‘homogene groepen’ (met name die vrij gemakkelijk tot een consensus kwamen) zich succesvoller, terwijl ze in werkelijkheid slechter presteerden dan de meer diverse teams die verschillende standpunten beargumenteerden en naar voren brachten. Als iedereen het eens is, stelt niemand zich vragen.

Dat moeten we dus niet doen volgens deze bijdrage van het Gentse Nexxworks: https://nexxworks.com/blog/why-consensus-kills-innovation

Dit is een verplicht in te vullen veld

Stephane Criel

Tel 0032 (0)9/224 44 28

* Gelieve geen gevoelige, privé- of vertrouwelijke informatie in dit online formulier te versturen.